به گزارش خبرنگار مهر، این کار توسط یک تیم دوازده نفره از کارگران و نگهبانان حاضر در تخت جمشید و بنا به دستور مدیران این بنای تاریخی ثبت شده در فهرست جهانی صورت گرفت.
کار پاکسازی گیاهان روییده در زیر لایه چوبی و پای دیواره های سنگی تخت جمشید به روش دستی و با نظارت برخی کارشناسان این بنا صورت گرفته است.
پیش از این برای مقابله با رشد گیاهان و قارچها در محوطه تخت جمشید از برخی سموم شیمایی استفاده می شد که به تدریج مشخص شد استفاده از آنها برای سنگهای تاریخی خطرهایی را در پی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر قرار دادن راه پله های چوبی بر پله های ورودی تخت جمشید و کاخهای صد ستون و کاخ آپادانا سه سال و نیم پس از اجرا با جمع شدن آشغال و خاک و وجود رطوبت بالا در زیر آن که در زمان اجرای خود به عنوان طرحی برای محافظت از سطوح سنگی راه پله ها و دیگر مسیرهای محل عبور تخت جمشید عنوان می شد موجب رشد انواع گیاهان و قارچها شده بود.
با وجود اینکه مسئولان بنیاد پارسه پاسارگاد جنس چوب بکار رفته در لایه محافظ چوبی پله های سنگی تخت جمشید را ساج هندی و ضد آب اعلام کرده اند اما عکسهای گزارش مهر نشان می دهد این لایه چوبی به میزان فراوانی جذب کننده آب هستند.
رشد گیاهان بر سطح سنگ در دراز مدت فرسایش و خوردگی آن را فراهم می کند که بروز این اتفاق برای سنگهای تخت جمشید یک خطر جدی برای این بنای باستانی مربوط به زمان هخامنشیان است.
نظر شما